چند توصیه روغنی روغن مایع از روغن جامد بهتر و سالم تر است زیرا روغن مایع بهتر و آسان تر در بدن جذب می شود و روغن جامد دیر هضم است. |
![]() |
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری، در واقع روغن جامد در دمای 37 درجه در داخل بدن به صورت جامد باقی می ماند و در قیاس با روغن مایع موجب جذب کلسترول بیشتری می شود و به همین دلیل میزان کلسترول خون را بالاتر می برد و بالا رفتن کلسترول امکان حملات قلبی را در افراد افزایش می دهد.
لذا توصیه متخصصان علم تغذیه این است که هر ماه با توجه به نوع نیاز و خواص متفاوت روغن های مایع بهتر است از سه نوع روغن مایع متفاوت استفاده شود.
روغن ذرت: کاهش دهنده کلسترول خوب و بد در بدن و بسیار مقاوم است و در سرخ کردنی های طولانی کاربرد دارد.
روغن زیتون: با بیشترین اسید چرب غیر اشباع تک باند، برای قلب و پوست مفید است اما برای حرارت طولانی مدت مناسب نیست.
روغن آفتابگردان: بیشترین اسید چرب غیر اشباع با چند باند جداگانه دارد. بنابراین زیاد از آن استفاده نکنید.
روغن کانولا: در برابر حرارت مقاوم و دارای بیشترین اسید چرب غیر اشباع تک باندی است. کلسترول را بالا نمی برد و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کم می کند.
روغن کنجد: ویتامین E ندارد ولی برای سرخ کردن مناسب و در فشار خون و کلسترول بالا مجاز است.
روغن سویا: موجب پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی، سرطان پستان و پروستات می شود.